Nyheter

Obs! Från 1 maj 2023

1. Omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan, annars betalar du en avgift.

2. Glömmer du din bokade tid, betalar du dubbel avgift. Gäller alla åldrar och även frikort.

En avgift=patientavgiften för vuxen. 

 

2022-11-25

Forskningsstudie om potentiell behandling mot egentlig depression (MDD)

Studien SAVITRI Study undersöker en potentiell behandling mot egentlig depression (MDD) för att förbättra symtomen på depression.

För att vara aktuell som deltagare behöver du:

 • Vara mellan 18 och 65 år.
 • Ha blivit diagnosticerad med MDD.
 • För närvarande ta ett eller flera antidepressiva läkemedel.
 • Ha haft otillräckligt svar på upp till fem olika orala antidepressiva läkemedel.
 • Uppfylla andra lämplighetskriterier.

Studien SAVITRI Study utvärderar säkerheten och effekten av ett oralt studieläkemedel som tas en gång per dag för att förbättra symtomen på MDD hos patienter som inte svarar tillräckligt på antidepressiva läkemedel. Studieläkemedlet jämförs med en placebo, som är en tablett som ser ut precis som studieläkemedlet men som inte innehåller någon aktiv substans. Placebo gör det möjligt för forskare att till fullo förstå effekterna av studieläkemedlet.

Om du är intresserad av och lämpad för forskningsstudien kommer du att väljas slumpmässigt att få 1 av 2 doser av studieläkemedlet eller placebo. Om du går med i SAVITRI Study kommer du att få samma vård oavsett om du väljs att få placebo eller studieläkemedlet. Du kommer att kunna fortsätta med din/ dina nuvarande antidepressiva läkemedel medan du deltar i denna forskningsstudie

Den totala längden på SAVITRI Study är cirka 14 veckor och består av:

 • Screeningperiod – Denna period varar i 4 veckor. Syftet med denna period är att säkerställa att forskningsstudien är en bra matchning för dig.
 • Behandlingsperiod – Denna period varar i 8 veckor. Under denna period kommer du att få 1 av 2 doser av studieläkemedlet eller placebo. Studiepersonalen kommer att övervaka din hälsa medan du tar den studiebehandling som tilldelats dig.
 • Uppföljningsperiod – Denna period varar i 2 veckor. Syftet med denna period är att kontrollera din hälsa efter att du har slutat ta den studiebehandling som tilldelats dig.

Deltagande i en klinisk forskningsstudie är helt frivilligt och du kan när som helst avbryta ditt deltagande, oavsett skäl. Innan man ställer upp som deltagare i en klinisk forskningsstudie är det viktigt att överväga möjliga risker och fördelar av deltagande. Studiepersonalen kommer att informera dig om detta, samt om eventuella biverkningar. För att kunna fatta ett informerat beslut ska du samla in så mycket information som möjligt och prata med dina vårdgivare om eventuella frågor du har.

Om du är intresserad av att delta, eller vill veta mer om studien, vänligen kontakta oss:

Katrin Häggström Westberg

katrin.haggstrom.westberg@affecta.nu

076-1412513

 

2022-10-27

Affecta förstärker sitt team och söker både psykiatriker och psykologer

Är du leg läkare med specialistkompetens i psykiatri?

Vill du arbeta i en verksamhet som kännetecknas av stort patientfokus samt evidens- och forskningsbaserad vård? Som läkare hos oss arbetar du självständigt men parallellt med erfarna kollegor med bedömning, rådgivning, utredning och behandling. Hos oss har du möjlighet till utveckling av din kompetens, stort eget inflytande, nära ledarskap och korta beslutsvägar.

Vem är du?

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse för affektiva sjukdomar, stort patientfokus och höga krav på kvalitet.

Vad vi erbjuder dig;

Vi erbjuder en självständig tjänst, heltid eller enligt överenskommelse. Du har stora möjligheter att styra din arbetssituation och kan ta emot en del patienter digitalt utifrån dina och patienternas önskemål. Vi tillämpar alltid flexibla arbetstider, baserad på effektiv och god vård. Vi har också ett friskvårdsbidrag samt kontinuerlig handledning och goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Är du intresserad av deltagande i läkemedelsstudier kan en del av arbetet även innefatta detta.

Om oss:

Vi är en privat mottagning inom Cerebgruppen med avtal med Region Halland inom det specialiserade vårdvalet. Huvuddelen av våra patienter har återkommande och svårbehandlad depression, bipolär sjukdom och ADHD/ADD. Vi vinnlägger oss om ett stort patientfokus och nära samarbete mellan kollegor på mottagningen.

Cerebgruppen består i dagsläget av åtta bolag fördelat på sexton mottagningar med 60 medarbetare och ett 30-tal konsulter och finns i Stockholm, Helsingborg, Malmö och Kristianstad. Cerebgruppens engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare arbetar mot företagets vision: Alla ska få den vård som behövs, i rätt tid. Genom att vara en attraktiv arbetsgivare som uppvisar kvalitet i allt vi gör och strävar efter en hållbar utveckling kan vi nå vår övergripande målsättning, det vill säga att vara den vårdgivare som patienter, remittenter och beställare helst väljer.

Om anställningen

Heltid, deltid kan diskuteras. Fast månadslön. Tillträde efter överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hör av dig till: Lars Häggström, Verksamhetschef/Specialistläkare i psykiatri

tele: 0705-286754, eller på mail lars.haggstrom@affecta.nu

Monica Lundström, Enhetschef/Specialistsjuksköterska i psykiatri,

tele: 0703-817970. eller på mail monica.lundstrom@affecta.nu

Är du psykolog och vill arbeta i en verksamhet som kännetecknas av evidensbaserad vård och stort patientfokus?

Hos oss har du möjlighet till stort inflytande, nära ledarskap och korta beslutsvägar. I tjänsten arbetar du kliniskt med psykoterapeutisk behandling och neuropsykiatriska utredningar, eventuell kan handlednings- och utbildningsuppdrag förekomma.

Vem är du?

Du är psykolog med utbildning inom klinisk psykologi/psykoterapi. Vi söker dig som har minst grundläggande psykoterapiutbildning. Du arbetar evidensbaserat, självständigt och strukturerat och har gedigen kunskap om inlärningspsykologi och beteendeanalys. Önskvärt är om du har erfarenhet av psykiatri.

Vad vi erbjuder dig;

Tillsvidareanställning på heltid (deltid kan diskuteras).

Flexibla arbetstider

Möjligheten att kombinera arbete på plats och via länk

Friskvårdsbidrag

Kontinuerlig handledning av meriterade handledare

Om oss

Vi är en privat mottagning inom Cerebgruppen med avtal med Region Halland inom det specialiserade vårdvalet. Huvuddelen av våra patienter har återkommande och svårbehandlad depression, bipolär sjukdom och ADHD/ADD. Vi vinnlägger oss om ett stort patientfokus och nära samarbete mellan kollegor på mottagningen.

Cerebgruppen består i dagsläget av åtta bolag fördelat på sexton mottagningar med 60 medarbetare och ett 30-tal konsulter och finns i Stockholm, Helsingborg, Malmö och Kristianstad. Cerebgruppens engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare arbetar mot företagets vision: Alla ska få den vård som behövs, i rätt tid. Genom att vara en attraktiv arbetsgivare som uppvisar kvalitet i allt vi gör och strävar efter en hållbar utveckling kan vi nå vår övergripande målsättning d.v.s. att vara den vårdgivare som patienter, remittenter och beställare helst väljer.

Om anställningen

Heltid, deltid kan diskuteras. Fast månadslön. Tillträde efter överenskommelse.

Vi har löpande urval så hör av dig redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Hör av dig till:

Lars Häggström, Verksamhetschef/Specialistläkare i psykiatri tele: 0705-286754, lars.haggstrom@affecta.nu

Monica Lundström, Enhetschef/Specialistsjuksköterska i psykiatri tele: 0703-817970, monica.lundstrom@affecta.nu

2022-09-21

Vi ber patienterna lägga tidigast receptförnyelse via www.1177.se eller via telefonkontakt 7 dagar innan medicinen tar slut. OBS! Läkaren har 3 arbetsdagar på sig att förskriva läkemedlet. 

 

I samråd med Region Halland kommer Affecta psykiatrimottagning lägga ut journalen via www.1177.se från och med 2021-11-15.

Journalen kommer att visas och kommer att kunna läsas från 2020-01-01 och framåt.

 

Affecta kommer inte skicka ut papperskallelse automatiskt.

 • Du kan alltid se din bokade tid via www.1177.se när du loggar in med ditt mobila BankID
 • Du får SMS innan besöket
 • Om du ändå önskar papperskallelse får du själv säga till om detta